20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zapomenuté heslo › Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Hlavní
Porce: 4
Kuchyně: Gril Muurikka Smoker
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
kaja11


Filet z lososa posypte mořskou solí a nechte ho odležet v chladu po dobu jedné hodiny. Poté sůl z povrchu lososa odstraňte a vetřete do něj směs pepřů a kmínu. Do Muurikka Smoker vložte tác s tenkou vrstvou dřevěné drtě; nejlépe olšové. Po té vložte připravený filet z lososa. Zapněte Muurikka Smoker a uďte filet zhruba 40 minut. Díky tomuto způsobu přípravy získá losos lahodnou kouřovou chuť. Podávejte nejlépe se salátem tzatziki.

Náš tip: Přidejte 10 minut před koncem na dřevní štěpku kostku cukru. Losos získá báječnou barvu.






Postup
  • 0,7 kg filet z lososa a 0,3 kg filet z pstruha
  • 0,5 dl mletého černého pepř
  • 0,5 dl mletého zeleného pepř
  • 0,5 dl mletého růžového pepř
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 dl mořské soli


Další fotografie
 


RECEPTY

Jahodový smetanový želé dort

Postup: Nejprve si upečeme piškot - 4 žloutky šleháme elektrickým šlehačem, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Banánové chuťovky

Postup: Banán nakrájíme asi na 1 cm kroužky. Rozinky si naložíme do rumu.Banánové... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...